Srilankansk top arkitektur

Er der nogen der nikker genkendende, når jeg skriver Geoffrey Bawa (1919-2003)? Helle og Ole? Vi havde ikke hørt om Sri Lankas berømte arkitekt før for et par uger siden, hvor Jeppe og Chamila anbefalede et besøg i et af hans fantastiske byggerier; Kandalama Heritance Hotel ved Sigirya Rock.

Bawa var egentlig uddannet jurist fra England og arbejdede som sådan indtil han ændrede kurs, uddanede sig til arkitekt i 1958, flyttede til Sri Lanka og startede en lang og forrygende karriere. I en årrække arbejdede han sammen med den danske arkitekt Ulrik Plesner om en retning, som nogle kalder tropisk modernisme.
Så nu er vi taget til Dambulla midt på denne frodige, dejlige ø og har inlogeret os på Bawas luksushotel, der ligger midt i junglen bygget ind i klippen og nabo til den smukke Kandalama sø.

IMG_kan 01 IMG_kan 02

Bygningen er langstrakt, 1 km fra den ene ende til den anden, lange gange hvor man enten følger en klippeside eller går langs junglebevoksningen, ingen vinduer så man kan bare række hånden ud til alt det grønne.

IMG_kan 03 IMG_kan 04 

IMG_kan 05   IMG_kan 06

Råt, stramt, grønt, luftigt, nul pynt overhovedet, så kun bygningsværket og naturen er i centrum.

IMG_kan 08 IMG_kan 09 IMG_kan 07

IMG_kan 10 IMG_kan 11

IMG_kan 12 IMG_kan 13

Og natur er der masser af. Fiskeørne svæver over søen konstant, aberne klatrer rundt på ydersiden af hotellet og sætter sig på balkonerne. Mogens mistede en halv marsbar, som han lige havde plantet på balkonbordet sammen med sin kaffe – et splitsekund, og abemor med barn på maven havde kapret snoldet.
Skønne værelser, 3 lækre pools, den ene en vildt flot infinite pool op ad søen, super måltider…… dyrt, ja. Men Mogens, den nethaj, scorede det til halv pris.

IMG_kan 14

Bawa boede i Colombo og har opført Art Gallery Cafe som kombinere en super lækker restaurant med et kunstgalleri med skiftende udstillinger. Der stak vi naturligvis også næsen ind………

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *